Brnabić izbacila iz takta Kurtija u Londonu: "Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi"

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbrusila je tzv. premijeru lažne države Kosovo u Aljbinu Kurtiju Londonu, poručivši mu da živi u ozbiljnoj zabludi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

13:03

Brnabić izbacila iz takta Kurtija u Londonu:
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUÈKOVIÆ/ bs

U Londonu se održava samit Evropske banke za obnovu i razvoj, posvećen Zapadnom Balkanu i koji ima za cilj privlačenje stranih investicija na ovo područje.

Brnabić je tokom odgovaranja na pitanja publike teritoriju Kosova i Metohije nazvala baš onako kako i treba - Kosovo i Metohija, nakon čega je Aljbin Kurti potpuno izgubio živce.

On je jedva dočekao da dobije reč, posle čega se verovatno i pokajao. Naime, on je nervoznim glasom počeo da nabraja kako je tzv. Kosovo republika, pa onda u istoj rečenici demantovao sam sebe, i počeo da nabraja koliko zemalja Evropske unije priznaje lažnu državu, a koliko članica NATO-a.

U toku nabrajanja Brnabić je odmah uložila prigovor i upozorila publiku da Kurti ne govori istinu što se tiče brojki zemalja koje priznaju autonomnu pokrajinu Srbije kao državu. Nakon toga je Kurti načisto podivljao.

"Ovde je rečeno da smo mi Kosovo i Metohija. Onda bih ja vama oduzeo mnogo vremena, pošto bih Srbiju morao da nazovem Srbija i Vojvodina i Sandžak i Bujanovac i Timok", rekao je Kurti.

Komentar Ane Brnabić na sve to potpuno je izbacio Kurtija iz takta.

"Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi", poručila je premijerka. Nakon toga, moderatori su nastavili dalje sa pitanjima publike, pošto je raspoloženje Kurtija govorilo da bi verbalna rasprava mogla da eskalira ukoliko bi se nastavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: