Vučić: Potvrđeno, stiže Si Đinping VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije priredio je za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike svečanost u Vili Mir, povodom obeležavanja lunarne Nove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

12:34

Vučić: Potvrđeno, stiže Si Đinping VIDEO/FOTO
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

Tokom svečanosti, javnosti su se obratili Aleksandar Vučić i ambasador Kine.

Predsednik Srbije zahvalio se kineskim prijateljima na saradnji i razumevanju, čestitavši im lunarnu Novu godinu. Kineski ambasador se, s druge strane, zahvalio predsedniku Srbije što je i pored svih obaveza, odvojio vreme za svečanost obeležavanja kineske nove godine.

Koristim ovu prilikom da izrazim svoju najdublju zahvalnost za ovaj gest, rekao je kineski ambasador.

Okupljenima se najpre obratio predsednik Srbije, rekavši da za dobre želje nikad nije kasno i da danas upućuje najlepše čestitke za napredak Kine.
"Uvereni smo da će vaša zemlja u godini drvenog Zmaja nastaviti putem napretka... Za dalje jačanje saradnje naše dve zemlje je od izuzetnog

značaja i potpisani sporazum o slobodnoj trgovini", rekao je Vučić i zahvalio se Kini na podržavanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Vučić je rekao da pred svima želi javno da kaže da je dobio potvrdu da će kineski predsednik Si Đinping posetiti našu zemlju.

On je naš iskreni prijatelj kojeg želimo da dočekamo u najboljoj atmosferi. Daćemo sve od sebe da naši kineski prijatelji budu zadovoljni. Hvala vam za sve. Mi smo mala zemlja, ali taj glas za poštovanje pravila i međunardonog javnog prava, uvek ćete imati od nas.

Još jednom dobrodošli i srećna vam Nova godina, kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: