Kamberi: Nije opcija da budemo deo Vlade Srbije

Nosilac liste "Politička borba Albanaca se nastavlja" Šaip Kamberi izjavio da je ta lista predsedniku Srbije predstavila sva bitna pitanja za Albance

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.02.2024.

10:16

Kamberi: Nije opcija da budemo deo Vlade Srbije
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ

Šaip Kamberi, koji je bio kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je danas otpočeo konsultacija o mandataru, novinarima je rekao da nije opcija da oni budu deo Vlade Srbije, već im je cilj da se krene sa realizacijom političkog procesa koji je definisan planom.

Prema njegovim rečima od tog plana od sedam tačaka zavisi integracija, ekonomski razvoj i uspostavljanje bolje komunikacije Albanaca sa vlastima u Beogradu.

Kamberi je rekao da je danas peti put kako se sastaje sa Vučićem u okviru ovih konsultacija i dodao, da bi integracija Albanaca trebalo da pođe od lokalnog nivoa gde je, kako kaže, nedovoljna zastupljenost Albanaca u svim državnim institucijama.

U zgradi Generalnog sekretarija predsednika Repbulike na Andrićevom vencu oko 9.45 časova Vučić je započeo razgovore sa predsrtavnicima izborne liste "Ruska stranka" Slobodana Nikolića.

Predsednik je prošle nedelje najavio da će započeti konsultacije o mandataru sa svima koji žele da razgovaraju.

Konsultacije kod predsednika su u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku, odnosno ovo je jedna od nadležnosti predsednika da razgovara sa predstavnicima lista koje su prešle izborni cenzus, a posle kojih bi trebalo da odredi mandatara za sastav nove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: