Putin preti: "Spremite se – Rusija će..."

Radoslav Sikorski, šef poljske diplomatije, tvrdi da će Rusija pokušati da testira garancije koje daje NATO.

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2024.

21:43

Putin preti:
EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

On je dodao da pretnje mora da shvati ozbiljno da bi napala Poljsku.

"Ako Putin preti, ako preti bivši predsednik Medvedev, onda, nažalost, moram da verujem tim pretnjama. Pripremite se na to da će Rusija pokušati da testira bezbednosne garancije NATO-a", rekao je Sikorski dopisniku poljske televizije TVN24 u SAD.

Na sednici Saveta bezbednosti UN u petak, poljski ministar spoljnih poslova odustao je od svog pripremljenog govora i direktno se obratio ruskom ambasadoru u UN Vasiliju Nebenži, kako bi tačku po tačku porekao njegove optužbe protiv Zapada i Poljske.

"Nebenzja kaže da smo mi zatočenici rusofobije, ali fobija je iracionalan strah. Gotovo svakodnevno dobijamo pretnje nuklearnim uništenjem od bivšeg predsednika Rusije i Putinovih propagandista. Tvrdim da to nije iracionalno", rekao je Sikorski u UN.

Šef poljske diplomatije odbacio je i optužbe na račun Ukrajine da je klijent Zapada i da njome vladaju nacisti.

"U stvari, Kijev se bori da bude nezavisan. On ih naziva nacistima. Pa, predsednik je Jevrej, ministar odbrane musliman, a oni nemaju političke zatvorenike. Kaže da se Ukrajina davi u korupciji. Pa, Aleksej Navaljni je dokumentovao koliko je njegova zemlja čista i puna poštenja", rekao je Sikorski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: