Stiglo upozorenje: Rusi spremaju "Majdan 3"

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov izjavio je danas da ruske snage pripremaju operaciju "Majdan 3".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.02.2024.

19:44

Stiglo upozorenje: Rusi spremaju
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Prema njemu, oni to rade kako bi doveli u pitanje proces donošenja odluka u Ukrajini, ali da ta operacija, kako je naveo, neće uspeti.

"Sada je u toku veoma ozbiljna operacija. Nisu našli ništa bolje nego da je nazovu 'Majdan 3'. To je primitivno ime, ali tako zvanično stoji u njihovim dokumentima", rekao je Budanov na konferenciji za novinare, prenosi Unian.

On je objasnio da Rusi u Ukrajini "žele da poseju misli o nelegitimnosti vlasti", zato što nisu održani izbori u uslovima ratnog stanja. "Ovo je najskuplja operacija za Ruse i neće uspeti, jer znamo sve šta planiraju. Znamo kako da se tome suprotstavimo", rekao je Budanov.

On je objasnio da je cilj Rusije da dovede u pitanje legitimitet, ne toliko predsednika, koliko donošenja odluka u Ukrajini uopšte. „Rusi računaju da će doći do izvesnih previranja u ukrajinskom društvu i nejasnoća u donošenju odluka, i da će se to se projektovati i na našu vojsku. Oni planiraju da u prvoj polovini juna nanesu vojni poraz na istoku...“, rekao je, pored ostalog, Budanov.

On je naveo da stabilan režim u Rusiji predstavlja pretnju Ukrajini i svetu i da će Ukrajina nastaviti da sprovodi operacije na ruskoj teritoriji, uključujući, kako je rekao, ''nove napade na ruske vojne baze na privremeno okupiranom Krimu''.

"Sve dok smo u ratu, biće problema unutar Ruske Federacije...Naše neprijatelje čekaju nova iznenađenja, a civilnom stanovništvu ne bih preporučio da koristi takozvani Krimski ’most'', naveo je Budanov.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: