Rade Bajdenu iza leđa? "Džozef nije obavešten"

Predsednik SAD Džo Bajden nije obavešten o planu Izraela za vojne operacije u Rafi, ali veruje da se životi civila moraju zaštititi, izjavio je Džejk Saliven.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.02.2024.

17:36

Rade Bajdenu iza leđa?
Foto: Profimedia

"Ne verujemo da operacija, velika vojna operacija, treba da se nastavi u Rafi osim ako ne postoji jasan i sprovodljiv plan da se ti civili zaštite, da se prebace na bezbedna mesta, nahrane, obuku i smeste", rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Saliven, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden u više navrata je upozorio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da ne bi trebalo da sprovodi vojnu operaciju u Rafi bez odgovarajućeg izvodljivog plana za zaštitu palestinskih civila.

Izrael je najavio kopnenu invaziju na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, u kojem se nalazi više od milion Palestinaca, a međunarodne humanitarne organizacije i pojedini svetski zvaničnici upozoravaju da će to dodatno otežati lošu humanitarnu situaciju za palestinske civile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: