Berbok u opasnosti? Delegacija Nemačke evakuisana

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok u nedelju je bila prinuđena da prekine posetu postrojenju za prečišćavanje vode plaćenom uz nemačku pomoć.

Izvor: Blic

Nedelja, 25.02.2024.

16:33

Berbok u opasnosti? Delegacija Nemačke evakuisana
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Poseta je bila organizovana u južnom ukrajinskom gradu Nikolajevu.

Incident se dogodio kada su se sirene za vazdušni napad oglasile dok je ruski izviđački dron primećen kako prati političarku i njen tim pre nego što je ​​otišao.

Takva viđenja često su praćena direktnim raketnim napadom, piše Dojče vele.

Stanovnici Nikolajeva su upozoreni putem tekstualnih poruka u kojima im je naređeno da krenu do najbližeg skloništa za bombe.

Analena Berbok i njena delegacija su požurili sa lica mesta velikom brzinom u oklopnim vozilima.

Nikolajev, koji se nalazi blizu linija fronta u ratu između ruskih i ukrajinskih snaga, takođe je bio jedan od prvih gradova koji su bili meta raketnih napada u danima nakon ruske invazije 24. februara 2022.

Više od 1.300 domova i 1.000 kuća uništeno je za dve godine otkako je Rusija počela svoj rat.

U subotu, Berbokova je bila prinuđena da se skloni u bunker ispod svog hotela u Odesi kada su se oglasile sirene za vazdušni napad.

Ruske rakete pogodile su crnomorski lučki grad u četvrtak i petak uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: