Ukrajinci imaju moćan plan?

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov izjavio je danas da je Ukrajina već pripremila "moćan" plan za 2024. godinu, koji će dati rezultat.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.02.2024.

12:07

Ukrajinci imaju moćan plan?
EPA-EFE/LUONG THAI LINH

"Činimo sve moguće i nemoguće da napravimo proboj. Plan za 2024. već postoji. Ne govorimo o tome javno. On je moćan, jak, daje ne samo nadu, već će dati i rezultate u 2024. godini", rekao je Umerov na konferenciji "Ukrajina. Godina 2024", prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema njegovim rečima, rat Rusije protiv Ukrajine je najveći rat od Drugog svetskog rata.

"Imamo liniju fronta dužine 3.200 kilometara, imamo intenzivna borbena dejstva na liniji fronta dužine 1.200 kilometara", naveo je Umerov.

Istakao je da je u toku rad na utvrđivanju položaja, da je on koordinisan i da postoji zajednička grupa ministarstava koja je zadužena za to.

"Do sada smo opremili više od nekoliko hiljada uporišta, da ne govorim koliko i čega, vatrenih položaja", rekao je Umerov.

Prema njegovim rečima, Rusija je od početka invazije u februaru 2022. godine na Ukrajinu ispalila više od 8.000 hiljada projektila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: