Subota, 24.02.2024.

16:45

Telo Navaljnog predato njegovoj majci

Telo Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je njegova portparolka Kira Jarmiš.

Izvor: B92

Telo Navaljnog predato njegovoj majci
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Ona je navela da će datum sahrane biti naknadno određen.

"Ne znamo da li će vlasti da se mešaju u sprovođenje sahrane na način na koji to porodica želi i na koji Aleksej zaslužuje. Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtevu sa nama", navela je Jarmiš na platformi X (Tviter).

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo telo radi sahrane.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: