Požar u avionu – došlo je do eksplozije FOTO

Na letu "Er Azije" između Bangkoka i grada Nahon Si Tamarat na jugu Tajlanda eksplodirala je eksterna baterija i u kabini je došlo do požara.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.02.2024.

14:37

Požar u avionu – došlo je do eksplozije FOTO
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Niko od putnika nije povređen.

Putnici su uočili plamenove i dim 30 minuta nakon poletanja, nakon čega je kabinska posada došla do srednjeg reda "Erbasovog A320" kako bi ugasila vatru, dok su se putnici koji su sedeli na toj strani aviona premestili na drugu, pomerajući stvari dalje od vatre.

Neki od putnika su pokušali da ugase plamenove vodom iz flašice, pre nego što je stjuardesa došla do aparata za gašenje požara i uspešno ugasila vatru, prenosi Dejli mejl.

U incidentu je izgorelo jedno sedište, a avion je sleteo na vreme.

Tehničari koji su pregledali avion nakon sletanja rekli su putnicima da se eksterna baterija nalazila u mrežici za odlaganje stvari u kabini.

Avio-kompanije dozvoljavaju pakovanje ovih baterija samo u ručni prtljag, dok je prenošenje u čekiranim torbama zabranjeno zbog rizika od od pregrevanja litijum-jonskih baterija i izazivanja požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: