Putinov potez zgrozio svet? VIDEO

Na društvenoj mreži "Iks" pojavili su se snimci vatrometa širom Rusije, u znak prosleve godišnjice od početka rata.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2024.

14:18

Putinov potez zgrozio svet? VIDEO
Shutterstock/Asatur Yesayants

Ovaj potez Rusije, naišao je na niz negativnih komentara korisnika mreže "Iks".

"Mosva proslavlja dve godine terora, masovnih ubistava i mnogih drugih zverstava vatrometom..."; "Slavlje usred genocidnog rata"; "Hajde da mu pošaljemo pravi vatromet", neki su od komentara.

Neki od korisnika navode da vatromet nije povodom godišnjice rata već da su u čast Dana zaštitnika otadžbine.

Podsetimo, u ranim časovima 24. februara 2022. godine rat je počeo vazdušnim udarima i pokretima ruskih trupa sa severa iz pravca Belorusije.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je da tada da je cilj "specijalne vojne operacije" demilitarizacija, denacifikacija i teritorijalno prekomponovanje Ukrajine.

Od 24. februara 2022. godine, rat je odneo živote najmanje 10.582 civila, uključujući 5.017 muškaraca, 3.093 žena i 587 dece, prema poslednjim podacima UN, prenose svetski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: