Haos u Parizu: Farmeri probili kapiju želeći da dođu do Makrona VIDEO

Nekoliko osoba je uhapšeno nakon što su izbili sukobi između francuskih poljoprivrednika i obezbeđenja na Međunardonom poljoprivrednom sajmu u Parizu.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.02.2024.

10:33

Haos u Parizu: Farmeri probili kapiju želeći da dođu do Makrona VIDEO
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Incident se dogodio kada su aktivisti sindikata farmera probili kapiju i ušli u ograđeni prostor dok je francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao sa zvaničnicima sindikata u blizini, javili su francuski mediji.

Farmeri su unutar prostora sajma vikali i zviždali, tražeći da Makron podnese ostavku.

Makron se sastao za zvaničnicima sindikata poljoprivrednika, a trebalo je nakon toga da na sajmu održi debatu sa farmerima, prerađivačima hrane i predstavnicima trgovinskih lanaca, ali je to otkazano nakon što su sindikati poljoprivrednika saopštili da se neće pojaviti, prenosi Rojters.

Šef Nacionalne federacije sindikata poljoprivrednika FNSEA Arno Ruso rekao je da bi Makron trebalo najpre da se obrati poljoprivrednicima u vezi sa njihovim zahtevima za pomoć vlade, zbog kojih su organizovali proteste.

Poljoprivrednici u Francuskoj, najvećem poljoprivrednom proizvođaču u EU, navode kao razloge svojih protesta niske otkupne cene, propise Unije o zaštiti životne sredine i nelojalnu konkurenciju koja nastaje uvozom jeftinih proizvoda iz zemalja izvan Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

10 h

Podeli: