Subota, 24.02.2024.

17:30

Jakov Milatović podneo ostavku

Zamenik predsednika Pokreta "Evropa sad" i aktuelni predsednik države Jakov Milatović podneo je ostavku na sve funkcije u partiji.

Izvor: B92

Jakov Milatović podneo ostavku
Foto: R.R./ATAImages

"Prilikom osnivanja Pokreta 'Evropa sad', građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu", napisao je Milatović na nalogu na mreži "Iks".

Dodao je da je Pokret "Evropa sad" bio i ostaće važan deo njega.

"Jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", kazao je Milatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: