Brnabić: Oni međunarodnom istragom ne žele samo puko gaženje suvereniteta Srbije, već i...

Ana Brnabić komentarisala je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks zahteve opozicije za sprovođenje međunarodne istrage o izborima.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2024.

15:58

Brnabić: Oni međunarodnom istragom ne žele samo puko gaženje suvereniteta Srbije, već i...
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

"Kako prolazi vreme od kada je Đilasova opozicija, zdušno podržana od strane Miloša Francuza Jovanovića, počela da traži, zahteva, a sada već i moli za sprovođenje međunarodne istrage o izborima u Srbiji (na kojima su, da podsetim, dobili MILION glasova manje od liste 'Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane'), polako se kristališe šta bi, za njih, podrazumevala ta istraga, a da bi se njihovoj sreći i željama udovoljilo.

Duboko sam ubeđena da i stranci koji ih podržavaju teško mogu da veruju šta ovi Đilasovi od njih traže i da ni sami ne znaju kako bi takav neki zahtev uputili jednoj nezavisnoj i suverenoj zemlji.

Da se razumemo, sve je jasnije da ovo što opozicija traži od stranaca NIJE SAMO PUKO GAŽENjE SUVERENITETA SRBIJE, već je i de fakto gašenje naših institucija, suspendovanje naših zakona, oduzimanje osnovnih ljudskih prava (na slobodu i privatnost) naših građana i potpuno preuzimanje kontrole u Srbiji od strane stranog faktora.

Preterujem? Nažalost, ne preterujem ni malo.

Pročitajte tekst (ispod) objavljen u nedeljniku 'Vreme' o tome kako (prema Đilasovcima) treba da izgleda ta 'međunarodna istraga izbora u Srbiji' i sve će vam biti jasno.

Sasvim otvoreno, oni od stranaca traže da Srbiju, naš narod i sve naše građane kazne ukoliko ne pristanemo da:

1. Naše Ministarstvo unutrašnjih poslova strancima poslatim u Srbiju u istražno-kaznenu ekspediciju OMOGUĆI PRISTUP SVIM SVOJIM BAZAMA PODATAKA! Ovde govorimo o SVIM bazama podataka MUP-a – i bezbednosno osetljivim, i onim sa svim ličnim podacima naših građana, uključujući i matične brojeve, adrese, prekršaje, informacije o porodici i sl. Koja bi, tačno, zemlja ovo dopustila?

2. Terensku proveru svih podataka! Lepo svi ti stranci, po grupama, sve uz pratnju Đilasa, Marinike, Lazovića, Ćute, Borka Stefanovića, Miloša Jovanovića i ostalih – po kućama, pa da ispituju građane. „Kuc-kuc“: kako se zovete i prezivate? Od kad ovde živite? Koliko vas tu živi? A zašto toliko? Pa naredba: svi iz domaćinstva da se pojave odmah, da ih vidimo, prebrojimo i utvrdimo tačni identitet. Zašto ste se preselili? Kada ste se preselili? Član porodice vam je u inostranstvu – zašto ga niste odjavili? A za koga ste glasali (jer sumnja se samo na one koji su glasali za liste koje nose ime @avucic
)?

I tako lepo da im se dozvoli da postroje i ispituju naš narod i uteraju mu „demokratiju“ u kosti. Jer tako je tražila, zahtevala, molila Đilas „elita“, a Šider, Viola, Picula, Grošelj, Šenah i ekipa – šta će, nego da pristanu. Mada će teško, čak i oni, na ovo pristati.

3. A da bi se ovo realizovalo, neophodno je SUSPENDOVATI naš Zakon o zaštiti podataka o ličnosti – jer sve ovo što traže, suprotno je tom zakonu. No, što bi, u samom tekstu, PROFESORKA PRAVA sa Đilasove liste rekla: „iako podaci o ličnosti treba da se štite, oni nisu apsolutno zaštićeni, ako postoji javni interes koji nalaže da im se pristupi“. Ovde javni interes ne postoji, ali postoji Đilasov interes da ponizi Srbiju i sve naše građane jer je izgubio na izborima na kojima su imali 89% članova SVIH biračkih odbora i 5.700 posmatrača!

Ergo, ako pitate ovu profesorku prava, sasvim je OK da mi sve podatke o našim građanima otvorimo za Šidera i Tonina Piculu, da ih oni malo provere terenskim ispitivanjem građana. To je, verovali ili ne, prema dotičnoj profesorki PRAVA, 'idealan scenario'!

Ipak, zaključuje profesorka Jerinić, a sa osetnim razočaranjem i sam autor teksta, ovakav scenario je 'malo vjerovatan'.

Da vam kažem – ne da je malo 'vjerovatan' već je APSOLUTNO NEMOGUĆ.

To se u ovoj, ovakvoj Srbiji, NIKADA, baš NIKADA, neće desiti.

Kao što to ne bi dozvolila Nemačka (zamislite da neki stranac dođe u Bundesministerium des Innern und für Heimat – BMI, i traži da im otvore sve svoje podatke, a da posebno podrobno pregledaju lične podatke njihovih građana – e, da sam muva na tom zidu....), ili Italija, Poljska, Velika Britanija, SAD, Francuska... e, tako neće neće ni Srbija. Tuga Srbije je što ima opoziciju koja to traži – zamislite Nemca, koliko god da je opozicija, da tako nešto traži od stranaca za svoju zemlju i svoje građane. Nezamislivo.

Zašto bi mi imali manje poštovanja prema našoj zemlji, našim građanima, njihovim porodicama, našim institucijama? Da ovo uradimo, na ovako nešto pristanemo, to bi bilo jednako ukidanju države. Ko može da suspenduje neki zakon koji je doneo naš parlament, osim samog parlamenta? Ako kažete da mogu stranci, kao što kažu, traže i mole ovi sa Đilasove liste – onda ste suspendovali i samu Narodnu skupštinu, a time i glas naroda, suverenitet pojedinca koji bira svoje predstavnike da odlučuju u njihovo ime. Tu države više nema – ni Skupštine, ni institucija, ni narodne volje. Onda ste manje od protektorata. Onda ste NIŠTA.

Neće se to desiti, ali je izuzetno važno da ljudi u Srbiji znaju šta je to što opozicija traži i šta predlaže i Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

18 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: