Procurili novi detalji: Rusija preti porodici Navaljnog?

Ruske vlasti navodno prete da će sahraniti Alekseja Navaljnog na teritoriji arktičke zatvorske kolonije ukoliko njegova porodica ne prihvati zatvorenu sahranu.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

20:36

Procurili novi detalji: Rusija preti porodici Navaljnog?
EPA-EFE/SHAWN THEW

To je saopštio njegov tim.

Navaljni je umro prošle nedelje nakon što je proveo više od tri godine iza rešetaka, što je izazvalo gnev i osudu zapadnih lidera i njegovih pristalica.

Nekoliko vodećih ruskih kulturnih ličnosti i aktivista pozvalo je vlasti da predaju telo njegovoj majci, koja je prošle subote stigla u zatvorsku koloniju u severnom Sibiru.

"Pre sat vremena, istražitelj je pozvao Aleksejevu majku i dao joj ultimatum. Ona ima tri sata da pristane na tajnu sahranu bez javnog oproštaja, inače će Aleksej biti sahranjen u koloniji", piše portparol Navaljnog Kira Džarmiš u objavi na IKS.

Njegova majka Ljudmila Navalnaja odbila je da pregovara.

Zato što nemaju ovlašćenja da odlučuju kako će i gde sahraniti njenog sina“, dodaje Jarmiš.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: