Uništili su ih: Bili su im pretnja?

Američka vojska saopštila je da je uništila dronove i protivbrodske krstareće rakete u Jemenu i Crvenom moru, koji su pripadali pobunjeničkoj grupi Huti.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.02.2024.

16:44

Uništili su ih: Bili su im pretnja?
Foto: Tanjug/AS1 Jake Green/Ministry of Defence via AP, File

Oni su uništeni nakon što je utvrđeno da predstavljaju neposrednu pretnju trgovačkim brodovima, kao i brodovima Američke mornarice.

Udari su izvršeni juče i danas, i brodovima nije pričinjena nikakva šteta, a pogodili su četiri bespilotne letelice i dve krstareće rakete koje su bile spremne za lansiranje iz područja Jemena prema Crvenom moru, saopštila je Centralna komanda vojske SAD, prenosi Rojters.

Vojska je takođe oborila tri jednosmerne bespilotne letelice Huta u blizini komercijalnih brodova koji rade u Crvenom moru, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: