"Putine, spremni smo"

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

15:38

Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

On je rekao da je ruskog predsednika Vladimira Putina na sastanku u Moskvi obavestio o punoj spremnosti čečenskih rezervnih jedinica da "u bilo kom trenutku po prvom naređenju pređu u zonu specijalne operacije".

Kadirov je na svom kanalu na Telegramu naveo da je ruskom predsedniku preneo informacije o borbenom statusu jedinica u zoni Severnog vojnog okruga, njihovoj opremljenosti i uspesima na liniji dodira.

"Vladimir Vladimirovič visoko ceni dostignuća čečenskih boraca i njihov doprinos u toku specijalne vojne operacije i zamolio da im prenesem reči zahvalnosti, iskrene čestitke i najbolje želje povodom Dana branioca otadžbine", dodao je Kadirov, prenose RIA novosti.

On je naveo da je sa Putinom razgovarao i o socijalno-ekonomskoj situaciji u Čečeniji i investicionim projektima.

"Šef države se interesovao za društveno-ekonomsku situaciju u Čečenskoj Republici, planove za razvoj regiona do 2024. godine", napisao je Kadirov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: