Petak, 23.02.2024.

14:04

Poginulo još 100 ljudi; Među stradalima najviše ima žena i dece

Više od 100 Palestinaca je poginulo u izraelskim napadima na pojas Gaze za 24 sata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na teritoriji kojom upravlja Hamas.

Izvor: Beta

Poginulo još 100 ljudi; Među stradalima najviše ima žena i dece
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

U izraelskim napadima iz vazduha u centralnoj i južnoj Gazi poginulo je najmanje 68 Palestinaca, rekli su zdravstveni zvaničnici i novinar Asošiejted presa, a još 24 tela su pod ruševinama.

Udari su prijavljeni u južnom gradu Rafa, centralnom gradu Deir al-Balah i izbegličkom kampu Nuseirat.

Danas su u izbegličkom kampu Dženin, na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali, gde ima manje žrtava, sahranjena dvojica čija su tela bila umotana u zastave borbene grupe "Islamski džihad".

Ukupan broj poginulih u Gazi od početka rata 7. oktobra porastao je na 29.514. Iako ukupan broj obuhvata i poginule civile i boraca, Ministarstvo je saopštilo da žene i deca čine oko dve trećine ubijenih.

Politički lider Hamasa Ismail Hanije razgovarao je sa egipatskim zvaničnicima o mogućem prekidu vatre u Gazi uz razmenu talaca koje drži Hamas, za Palestince u zatvorima Izraela, navodi se u današnjem saopštenju Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: