Petak, 23.02.2024.

13:09

Ozbiljna pretnja; "Oborićemo svaki NATO avion koji uđe u naš vazdušni prostor"

Beloruski ministar odbrane Viktor Hrenjin tvrdi da je Ukrajina navodno rasporedila vojnu formaciju od 112.000 do 114.000 vojnika na granici sa Belorusijom.

Izvor: klix.ba

Ozbiljna pretnja;
EPA-EFE/FLORENCE LO/POOL

Hrenjin je obećao da će oboriti bilo koji NATO avion bez upozorenja ako naruši vazdušni prostor Belorusije.

"Trenutno u formaciji radi između 112.000 i 114.000 vojnika", rekao je Hernin.

Međutim, rekao je, ukrajinske oružane snage su rasporedile samo oko 17.000 ljudi da zaštite granicu. Hrenjin je rekao da Belorusija trenutno nema potrebe da gomila svoje snage na granici sa Ukrajinom.

On je dodao da veću pretnju predstavljaju subverzivno-izviđačke grupe koje dolaze iz Ukrajine.Beloruski ministar je takođe tvrdio da se Zapad navodno sprema za vojnu akciju i da vrši izviđanje objekata u Belorusiji. "Razumemo na koga su ove vojne akcije usmerene. Oni stalno sprovode sve vrste izviđanja protiv Belorusije. Koriste se radio-izviđanja i letilice sa ljudskom posadom i bespilotne letelice. Pet do devet naleta dnevno. Izvodi se i satelitsko izviđanje. Zapad je aktivno zainteresovan za naša strateška naselja i vojne baze", rekao je Hernjin. Zvaničnik je takođe tvrdio da bi Belorusija oborila svaki NATO avion ako bi navodno nastavio da narušava vazdušni prostor Belorusije. "Ako su izgubili muda i naleteli na našu letelicu, naravno da ćemo ih oboriti bez upozorenja", rekao je Hrenjin. Pored toga, beloruski ministar odbrane je rekao da će rusko-beloruska regionalna grupa snaga održati vežbe u Belorusiji 2025. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: