Petak, 23.02.2024.

10:31

Ogroman požar progutao dve zgrade; Stradalo 10 osoba FOTO/VIDEO

Broj poginulih u požaru u stambenoj zgradi u Valensiji porastao je na 10, a gradonačelnica Marija Hoze Katala proglasila je trodnevnu žalost u tom gradu.

Izvor: Tanjug

Ogroman požar progutao dve zgrade; Stradalo 10 osoba FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Kako navodi El Pais, četiri žrtve su članovi iste porodice - otac, majka, trogodišnja devojčica i novorođenče.

Španski Centar za hitno informisanje i koordinaciju je saopštio da su četiri povređene osobe danas otpuštene iz bolnice, a da se na lečenju i dalje nalaze dva vatrogasca koji ukazali prvu pomoć žrtvama.

Policija je došla je do četvrtog sprata izgorele zgrade u pokušaju da locira potencijalne žrtve, a vatrogasne i ekipe hitne pomoći su takođe na licu mesta, prenosi Efe.
Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz
Uspostavljeno je nekoliko punktova u Valensiji u cilju prikupljanja informacija i uzoraka DNK rođaka mogućih žrtava.

Šef Istražnog suda broj 10 u Valensiji otvorio je postupak za istragu uzroka i okolnosti požara i odredio tajnost postupka u trajanju od mesec dana, kako bi zaštitio policijsku istragu i privatnost žrtava i njihovih porodica.

Premijer Španije Pedro Sančez saopštio je da će zajednici biti pružena pomoć, kao i da će se raditi na brzom prikupljanju informacija.
Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz
Ekspertkinja Ester Pućades objasnila je da je poliuretan, koji se koristi za oblaganje fasada, element koji se za sada smatra glavnim uzrokom brzog širenja plamena.

Požar je izbio u četvrtak u poslepodnevnim časovima i za samo pola sata zahvatio celu zgradu sa 14 spratova i 138 stanova, a ubrzo zatim se proširio na susednu zgradu.

Plamen je prošao duž cele fasade, a neki delovi zgrade su odbačeni nekoliko metara.
Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: