Veoma važna poruka predsednika Srbije: Roditelji ne odlučuju umesto nastavnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se video-porukom na svom profilu na Instagramu.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

11:58

Veoma važna poruka predsednika Srbije: Roditelji ne odlučuju umesto nastavnika
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ

"Nastavnici su ti u koje moramo da imamo najveće poverenje, roditelji su tu da pomognu, a ne da odlučuju umesto nastavnika", napisano je u opisu objave.

"Znam da je Ministarstvo prosvete, kada su spremali zakon o obrazovanju, da su na tome radili stručni ljudi. Znam da kada se donose pravilnici o odnosu prema nastavniku, nastavi, i o svemu, da na tome rade stručni ljudi. Ali, kao predsednik zamolio bih sve da još jednom razmisle o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike. Nama su potrebni nastavnici potpuno slobodni. Ti ljudi bolje od nas, svih drugih roditelja, znaju kako je potrebno da se radi sa decom. Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi bolje od bilo kojeg učitelja, nastavnika, profesora, znao bolje kako neko od moje dece uči i kako se ponaša na času", naveo je Vučić na svom profilu "Buducnostsrbijeav" na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: