Četvrtak, 22.02.2024.

21:03

Stejt departmentu stigla protestna nota: Nečuveno!

Moskva je uputila ''snažnu protestnu notu'' američkom Stejt departmentu zbog uvredljivih izjava Džozefa Bajdena na račuin Vladimira Putina.

Izvor: Tanjug

Stejt departmentu stigla protestna nota: Nečuveno!
Ilustracija: Shutterstock/Mark Van Scyoc

''Uputili smo snažnu protestnu notu zbog nečuvene prirode i neprihvatljivosti uvreda američkog rukovodstva na račun ruskog predsednika'', saopštio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

On je istakao da je malo verovatno da će se trenutna situacija rešiti jednostavnim izvinjenjima, ocenjujući da SAD to neće ni učiniti. Prema njegovim rečima, "Bajdenova neprihvatljiva retorika pokazuje nemoć i nedostatak zdravog razuma u ​​politici prema Rusiji''.

"Sve se čini da se Rusija isprovocira da preduzme emotivne korake odmazde. Očigledno da bezobrazluk, psovke, nepristojne izjave ne služe jačanju strateške bezbednosti koja je tako neophodna svetu u sadašnjim istorijskim uslovima", rekao je on.

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je ranije danas ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo.

Putin je na to reagovao rekavši da je to adekvatna reakcija šefa Bele kuće.

"Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsednikom, ali verujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji. I, sudeći po ovome što je rekao, potpuno sam u pravu, jer je ovo adekvatna reakcija na ono što je rečeno sa moje strane", rekao je Putin.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: