Očajnički potez: Zelenski dao "zeleno svetlo"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz, koji je danas objavljen na njegovom zvaničnom sajtu.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 22.02.2024.

18:08

Očajnički potez: Zelenski dao
EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Tim ukazom se strancima dozvoljava da služe u nacionalnoj gardi Ukrajine.

Ista opcija postaće dostupna i za osobe bez državljanstva, prenose "RIA Novosti".

O tome da strani državljani sa Zapada već ratuju na strani Ukrajine Moskva govori više od godinu dana. Upravo danas Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je informaciju da je prikupilo dokaze da su se u Avdejevki borili strani plaćenici, dok su iz DNR-a nedavno za TASS poručili da su u tom gradu, na uniformama nekih poginulih vojnika, pronađeni američki i poljski amblemi.

Pojedini mediji pisali su da su prvi talas plaćenika činili državljani iz zemalja u kojima se govori engleski jezik ili iz država bivšeg SSSR-a.

Međutim, u Harkovu su tako, na primer, razotkriveni francuski plaćenici, nakon čega je Ministarstvo odbrane te zemlje samo poručilo da je Francuska demokratska zemlja, koja ne može braniti svojim građanima šta da rade.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: