"Briselu su potrebne promene"; Orban: Pobedićemo na evropskim parlamentarnim izborima

Možemo i pobedićemo na evropskim parlamentarnim izborima, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2024.

12:57

Foto: Profimedia

On je ovo rekao na sastanku vladajuće poslaničke grupe Fides-Demohrišćani u Balatonalmadiju, na zapadu Mađarske.

"Briselu su potrebne promene", rekao je Orban, dodajući da će Mađarska biti kažnjena novim migracionim paktom Evropske unije osim ako ne bude voljna da primi migrante, piše dnevnik "Mađar nemzet".

On je istakao da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti, dok je Evropa sve više opterećena usled smanjenja američke pomoći, preneo je MTI.

"Imamo ogromnu političku cenu za pomoć Ukrajini... poljoprivrednici protestuju širom Evrope i uskoro niko neće verovati u pobedu Ukrajine", naglasio je Orban.

Što se mađarske opozicije tiče, Orban je rekao da levičarske stranke "predstavljaju Brisel u Mađarskoj, a ne predstavljaju Mađarsku u Briselu" i nazvao ih plaćenicima.

On je kazao da se nada da će i Brisel i Vašington videti promene i da bi "evropski parlamentarni i američki predsednički izbori konačno mogli da donesu nadu Evropi".

"Za devet meseci bićemo jači nego što smo sada... vredi raditi jer će svaki mandat u Evropskom parlamentu doprineti zajedničkoj snazi koja će nam pomoći na nacionalnim izborima 2026. godine", istakao je Orban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: