Opasno; Rusija direktno zapretila Francuskoj

Ruske snage su zapretile da će oboriti francuske avione koji su prošlog meseca patrolirali u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora.

Izvor: hindustantimes/M.S.

Četvrtak, 22.02.2024.

10:24

Opasno; Rusija direktno zapretila Francuskoj
Foto: Profimedia

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu danas nije izneo konkretne detalje o francuskim letovima ili avionima uključenim u pretnje obaranjem.

On je rekao da se Rusija vraća na "posebno agresivan" stav koji podseća na ponašanje bivšeg Sovjetskog Saveza tokom Hladnog rata.

"Pre mesec dana, da vam dam vrlo konkretan primer, ruski sistem kontrole vazdušnog saobraćaja je pretio da će oboriti francuske avione u Crnom moru kada smo bili u slobodnoj međunarodnoj zoni gde patroliramo", rekao je on na radiju RTL.

"Ponašanje Rusije 2024. godine nema nikakve veze sa onim što smo videli 2022. i, očigledno, pre agresije u Ukrajini", rekao je ministar.

"To se objašnjava činjenicom da je Rusija u teškoćama na bojnom polju u Ukrajini", zaključuje francuski ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: