Četvrtak, 22.02.2024.

10:24

Opasno; Rusija direktno zapretila Francuskoj

Ruske snage su zapretile da će oboriti francuske avione koji su prošlog meseca patrolirali u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora.

Izvor: hindustantimes/M.S.

Opasno; Rusija direktno zapretila Francuskoj
Foto: Profimedia

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu danas nije izneo konkretne detalje o francuskim letovima ili avionima uključenim u pretnje obaranjem.

On je rekao da se Rusija vraća na "posebno agresivan" stav koji podseća na ponašanje bivšeg Sovjetskog Saveza tokom Hladnog rata.

"Pre mesec dana, da vam dam vrlo konkretan primer, ruski sistem kontrole vazdušnog saobraćaja je pretio da će oboriti francuske avione u Crnom moru kada smo bili u slobodnoj međunarodnoj zoni gde patroliramo", rekao je on na radiju RTL.

"Ponašanje Rusije 2024. godine nema nikakve veze sa onim što smo videli 2022. i, očigledno, pre agresije u Ukrajini", rekao je ministar.

"To se objašnjava činjenicom da je Rusija u teškoćama na bojnom polju u Ukrajini", zaključuje francuski ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: