Najnoviji hipersonični bombarder je spreman i Putin je seo u njega... VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin završio let na modernizovanom strateškom nosaču raketa Tu-160M, javljaju ruski mediji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2024.

09:14

Najnoviji hipersonični bombarder je spreman i Putin je seo u njega... VIDEO
EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH / HOST PHOTO AGENCY / POOL MANDATORY CREDIT

Supersonični bombarder "Ilja Muromec" sleteo je na pistu fabrike aviona "S.P. Gorbunov" u Kazanju, a let je trajao 30 minuta, prenosi RIA. Agencija navodi da su pripreme za let trajale oko 45 minuta.

Tu-160M je modernizovana verzija aviona Tu-160, namenjena za gađanje važnih ciljeva nuklearnim i konvencionalnim oružjem i reč je o najvećoj supersoničnoj letelici u istoriji vojne avijacije i najtežem borbenom avionu na svetu.

Video snimak na kojem se nalazi na pilotskom mestu jednog od ovih nosača dokumentovao je njegovu posetu.

Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin pregledao inovativne operacije u Kazanskom avio-zagonu (KAZ). Putinov put u KAZ nije bio solo poduhvat.

U njegovoj pratnji bili su visoki zvaničnici kao što su potpredsednik Vlade i ministar industrije i trgovine Denis Manturov; ministar odbrane Sergej Šojgu; lider Tatarstana Rustam Minihanov; generalni direktor Rosteka Sergej Čemezov; generalni direktor Ujedinjene avio-kompanije Jurij Sljusar; i Konstantin Timofejev, prvi zamenik generalnog direktora UAC i generalni direktor Tupoljev AD.

Što se tiče KAZ-a, trenutno se pripremaju za serijsku proizvodnju Tu-160M, nadograđene verzije kultnog strateškog raketnog nosača Tu-160.

Ovaj unapređeni model 160M je skoro spreman da postane deo ogromne ruske flote borbene avijacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: