Četvrtak, 22.02.2024.

10:59

Majke sa decom čekaju u redovima; Još uvek nema isplate socijalnih davanja na KiM

Zbog odluke Centralne banke u Prištini o zabrani dinara na KiM, korisnici socijalnih davanja i danas nisu uspeli da podignu novac koji im je uplaćen na račune.

Izvor: Tanjug

Majke sa decom čekaju u redovima; Još uvek nema isplate socijalnih davanja na KiM
Foto: b92.net

Građani ukazuju da imaju probleme zbog odluke Prištine o ukidanju platnog prometa u dinarima, jer su u nekoliko poslednjih dana dobili uplate socijalne pomoći, dečijeg dodatka, kao i plata iz centralne Srbije, ali da do tog novca ne mogu da dođu i zabrinuti su na koji način će obezbediti osnovne životne namirnice.

U filijalama Pošte i Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije građanima se na šalterima iz zaliha isplaćuje najviše do 10.000 dinara ili isti iznos u evrima, dok u srpskim sredinama južno od Ibra, dinara nema danima, što građane primorava da po novac idu u Kuršumliju, Vranje ili Bujanovac.

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, zatim je saopštila da je u saradnji sa bankama i drugim finansijskim institucijama preduzela dodatne mere za, kako navode, lakše sprovođenje uredbe o zabrani korišćenja srpskog dinara.

Rok koji su odredili, kako su naveli, neće moći da bude duži od tri meseca, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću.
Foto: b92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: