Medvedev oštro odbrusio: "Za psa, pseća smrt"

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ne postoji razlog za žaljenje zbog nasilne smrti pilota Maksima Kuzminova u Španiji

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2024.

21:25

Medvedev oštro odbrusio:
Foto: Profimedia

"Za psa, pseća smrt", rekao je Medvedev za ruske medije.

On nije želeo da komentariše na koji način je Kuzminov umro, prenosi TASS.

"Rekao sam sve što sam hteo da kažem“, rekao je Medvedev.

Španska policija potvrdila je da je ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je 2023. godine oteo helikopter Oružanih snaga Rusije, ubijen u provinciji Alikante. Njegovo telo sa ranama od vatrenog oružja je pronađeno u garaži, a policija nije isključila mogućnost da su dokumenti nađeni na njegovom telu falsifikat. Kuzminov je prošle godine pobegao iz Rusije helikopterom ruske vojske koji je predao ukrajinskim komandantima u zamenu za pola miliona dolara, piše "Njujork tajms".

List navodi da su vlasti u Kijevu prebeg okarakterisale kao "veliki državni udar", dok Moskva smatra Kuzminova odgovornim za "najteži greh".

Ukrajinski obaveštajni zvaničnici su navodno upozorili Kuzminova da mu je život u opasnosti i pozvali ga da ne napušta zemlju. Međutim, Kuzminov ih je ignorisao i sa novcem koji je dobio preselio se u mali grad na španskoj obali Sredozemnog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi spremni za kraj; Napašće najsilnije?

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

21:47

21.4.2024.

47 min

Podeli: