Sreda, 21.02.2024.

16:02

"Evromajdan je doveo državu do granice propasti"

Marija Zaharova izjavila je da događaji oko "Evromajdana" nisu u Ukrajini doneli demokratiju i progres, već su doveli državu i građane do ivice propasti.

Izvor: Novosti

Ona je navela da su u realnosti to bili dobro izrežirani i plaćeni spolja masovni neredi u cilju svrgavanj zakonske vlasti.

" 'Evromajdan' je doveo do dubokog raskola u društvu, represija i borbe protiv neistomišljenika, pomame nacionalizma i neonacizma, pravnog haosa i nihilizma, borbe protiv ruskog jezika i istorije i potpune degradacije socijalno-ekonomske situacije u zemlji", rekla je Zaharova.

Istakla je i da su neonacisti i te političke snage koje su ih podržavale izvršile državni puč i situaciju saterale u "ćorsokak", ostavljajući zemlju i njene građane na ivicu provalije.

Po njenim rečima, ukrajinski neonacisti ne prekidaju da iz zapadnog oružja granatiraju civile u ruskim regionima.

Zaharova je navela da je prošle nedelje ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, tradicionalno obilazeći evropske prestonice sa ispruženom rukom, potpisao "sporazume o saradnji u sferi bezbednosti" sa Nemačkom i Francuskom, slične onim sporazumima koji su potpisani u januaru između Kijeva i Londona.

Istakla je da je cena zapadnih "garancija" prema Ukrajini dobro poznata.

U februaru 2014. godine su Berlin, Pariz i Varšava „garantovali“ da će Viktor Janukovič i njegovi opozicionari realizovati sporazum, ali oni ništa nisu uradili kako bi se on realizovao.

Zaharova je podsetila da su "u februaru 2015. godine Nemačka i Francuska preuzeli ulogu 'garanta' minskog 'kompleksa mera', ali su ih sahranile sa Kijevom i tako prevarile svetsku javnost."

Zaključila je da Zapad kijevskom režimu "nudi šargarepu", a cilj im je da pretvore Ukrajinu u koloniju bez prava i koriste je kao instrument protiv Rusije i dodala da "njihove garancije ništa ne vrede."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: