Prestonica je blokirana FOTO/VIDEO

Nekoliko stotina poljoprivrednika okupilo se na trgu u Madridu, gde su u toku protesti protiv politike Evropske unije i lokalne poljoprivredne politike.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

11:57

Prestonica je blokirana FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Poljoprivrednici zahtevaju ublažavanje povećanja troškova proizvodnje.

Kako je ranije najavljeno, uz poziv sindikata Union, četvrte poljoprivredne organizacije po snazi u Španiji, poljoprivrednici su sa gradskog trga krenuli ka ministarstvu poljoprivrede.

Tokom marša ka Madridu, poljoprivrednici su blokirali jedan put, u znak protesta zato što je Civilna garda sprečila 130 od 250 traktora da prođu.

Vladina delegacija u Madridu izvestila je u 11.00 sati pre podne da je 500 traktora pušteno u Madrid i da je sprečeno da prođe 150 poljoprivrednih vozila.

Španski poljoprivrednici zahtevaju smanjenje poreza, kao i ukidanje pravila Evropske unije zbog kojih su, kako tvrde, manje konkurentni u odnosu na poljoprivrednike izvan Unije.

Podsetimo, širom Evrope održani su protesti poljoprivrednika.
  • Pročitajte i:


"Ključa" u Atini VIDEO

Protest francuskih farmera: Sve okrenuli naopačke FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: