Objavljeni uznemirujući snimci: Pokolj HIMARS-om

Na društvenim mrežama kruže strašni snimci na kojima se prikazuju mrtvi ruski vojnici, čija tela su razbacana pokraj puta i na polju.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

10:23

Objavljeni uznemirujući snimci: Pokolj HIMARS-om
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Na društvenoj mreži Iks je navedeno da su snimci napravljeni u regionu Donjeck, u ataru sela Trudivske, koje je bilo poligon za vežbanje ruske 39. Posebne gardijske motorizovane streljačke brigade.

Rusi su, kako se tvrdi, dok su izvodili vežbe, bili pogođeni projektilima koje je lansirao M142 HIMARS. Rezultat napada je 65 poginulih i na desetine ranjenih.

Ruski društveni mediji i kanali na Telegramu ogorčeni su jer navode da su ubijenim pripadnicima ruske vojske komandanti naredili da ostanu na tako izloženom području blizu linije fronta.

Snimci su se brzo proširili na svim društvenim mrežama, a između ostalih, objavio ih je i OSINTdefender, kanal na društvenoj mreži Iks koji se bavi prikupljanjem informacija iz nezavisnih izvora.

Važno je napomenuti da snimci nisu dobili službenu potvrdu nijedne zaraćene strane, a najčešće se događa da potvrda ne bude ni data.
  • UPOZORENJE: Snimci su uznemirujući

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: