Viši sud u Podgorici doneo odluku: Biće izručen Americi

Južnokrejski državljanin Do Kvon biće izručen Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za kriminalno udruživanje i druga krivičnih dela.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2024.

18:38

Viši sud u Podgorici doneo odluku: Biće izručen Americi
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ovo je presudio danas Viši sud u Podgorici.

Odluka nije pravosnažna i advokati Do Kvona imaju pravo žalbe, prenose Vijesti.

Apelacioni sud je ranije saopštio da je za konačnu odluku o izručenju "kralja kriptovaluta" Do Kvona nadležan sud, a ne ministar pravde, kao i da Viši sud nije utvrdio ko je prvi tražio njegovo izručenje, zemlja čiji je državljanin, Južna Koreja, ili SAD.

Apelacioni sud je, u međuvremenu, ukinuo prvostepeno rešenje Višeg suda kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Do Kvona radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela po molbi obe zemlje.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: