"Rusija ne ostavlja svoje prijatelje"

Milorad Dodik izjavio je nakon razgovora sa Vladimirom Putinom u Kazanju da je pokazana pažnja i strpljenje za poziciju RS u kontinuitetu svih ovih godina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2024.

17:25

EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

"Svaki put je to poseban događaj. Mislim da jedna mala Republika Srpska uspeva na ovaj način da skrene pažnju na ono što jeste. To nije lako. Danas je Rusija i predsednik Putin jedan od najvažnijih globalnih ljudi i lidera", rekao je Dodik.

Istakao je da se pokazuje jedna pažnja i strpljenje za poziciju Republike Srpske u kontinuitetu svih ovih godina.

"Verujem preko 15-20 godina koliko sam bio u prilici da se srećem s njim. Svakome imponuje. I to govori o tome da Rusija, kako to često predsednik Putin kaže, ne ostavlja prijatelje. Rusija razume odnose i kako treba da se odnosi u međunarodnim odnosima", rekao je predsednik Srpske.

Podseća da je Rusija svedok potpisa Dejtonskog sporazuma, jedan od onih koji su svedočili istorijskom događaju.

"Rusija je ostala na istim pozicijama, svedok onoga što je potpisano, slova kako je napisan, za razliku od SAD, Britanije, Francuske koji su sve učinili da razvale Dejtonski sporazum", poručio je Dodik u izjavi za RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: