Sreda, 21.02.2024.

09:35

Grujičić o trovanju dece alkoholom: Neko je sipao medicinski alkohol u flaše

Deca koja su se 15. februara otrovala u beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Izvor: Blic

Grujičić o trovanju dece alkoholom: Neko je sipao medicinski alkohol u flaše
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ nr

Dodala je da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom.

Grujičić je kazala da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.

"Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin", rekla je ministarka.

Istakla je da odgovornim za trovanje dece smatra organizatora događaja, koji bi, dodala je, trebalo da završi u zatvoru.

"Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja", istakla je ministarka zadravlja za TV Blic, preneo je današnji Blic.

Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo, zatvori.

Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici. Na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: