Netanijahu: Izrael neće platiti svaku cenu za oslobađanje talaca iz Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i ministar finansija Bezalel Smotrič rekli su da neće platiti svaku cenu za povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

21:49

Netanijahu: Izrael neće platiti svaku cenu za oslobađanje talaca iz Gaze
EPA-EFE/GIL COHEN-MAGEN / POOL

Smotrič je za Kan radio rekao da je povratak 134 taoca "veoma važan", ali da oni ne mogu biti oslobođeni "po svaku cenu".

Prema njegovim rečima, način da se oslobode taoci jeste povećanje vojnog pritiska u Gazi i pobeda nad Hamasom, prenosi Rojters.

Smotričeva izjava izazvala je kritike lidera opozicije Jaira Lapida i ministra Benija Ganca, kao i gnev porodica otetih, navodi britanska agencija.

Ubrzo posle radio intervjua Smotriča kabinet premijera Benjamina Netanijahua je objavio saopštenje u kojem pojašnjava njegov stav.

"Veliki je pritisak na Izrael kod kuće i u inostranstvu da zaustavi rat pre nego što postignemo sve naše ciljeve, uključujući dogovor o oslobađanju talaca po svaku cenu. Nismo spremni da platimo svaku cenu, naročito ne onu suludu koju Hamas traži od nas, koja bi značila poraz države Izrael", rekao je Netanijahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: