Hamas potvrdio: Dostavljeni su im lekovi za taoce

Hamas je potvrdio da je primio lekove i da je počeo da ih dostavlja taocima u Gazi, saopštilo je danas katarsko ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

20:39

Hamas potvrdio: Dostavljeni su im lekovi za taoce
foto:shutterstock/Anas-Mohammed

Katar i Francuska posredovale su u dogovoru Izraela i Hamasa u januaru o hitnoj isporuci medicinskog materijala taocima koje drži Hamas u Gazi.

Zauzvrat bi humanitarna i medicinska pomoć trebalo da bude dostavljena civilima u toj palestinskoj enklavi, prenosi Rojters.

"Katar je dobio ove potvrde kao posrednik u dogovoru koji obuhvata dopremanje lekova i isporuku humanitarne pomoći civilima u Pojasu Gaze, naročito u najugroženijim i oštećenim oblastima, u zamenu za isporuku lekova koji su neophodni taocima u Gazi", naveo je portparol katarskog ministarstva Madžet al-Ansari u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: