Rusi, spremite se. Stiže osveta; "Putin je odgovoran"

SAD će uvesti nove sankcije protiv Rusije zbog smrti Alekseja Navaljnog, saopštio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.02.2024.

19:10

Rusi, spremite se. Stiže osveta;
Foto: Profimedia

Dodao je da će "veliki paket sankcija" biti objavljen u petak, 23. februara, prenosi Rojters.

"Rusija će sankcijama biti pozvana na odgovornost za ono što se dogodilo gospodinu Navaljnom, kao i za njene akcije tokom rata u Ukrajini", rekao je Kirbi.

Američki zvaničnik je odbio da iznese više detalja o paketu sankcija.

On je istakao da Vašington nije utvrdio kako je Navaljni umro, ali je poručio ''da odgovornost za to snosi ruski predsednik Vladimir Putin''.

"Bez obzira na zvanično objašnjenje, Putin je odgovoran", rekao je Kirbi.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: