Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja

Odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

11:15

Odloženo suđenje Miroslavu Aleksiću zbog njegovog zdravstvenog stanja
Antonio Ahel/ATAImages

Novo ročište zakazano je za 20. mart.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević obavestio je Viši sud da njegov branjenik ne može da dođe na današnje suđenje, jer se oporavlja od dve operacije. Jakovljević je priložio i medicinsku dokumentaciju za Aleksića.

Tužilac je tražio veštačenje i psihičko i fizičko kako bi se utvrdilo da li Aleksić može da prisustvuje daljem toku suđenja.

Jakovljević je rekao da će se Aleksić verovatno oporavljati do maja, ali je sudija ipak zakazao suđenje za mart i rekao Jakovljeviću da obaveštava sud o Aleksićevom stanju.

Ispred suda kao i pred prethodna suđenja nalaze se građani sa transparentima na kojima su ispisane poruke podrške glumici Mileni Radulović i ostalim oštećenima.

Prethodno suđenje je takođe odloženo zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: