Utorak, 20.02.2024.

13:45

Građani Srbije, spremite se za šok VIDEO

Kako je najavio Republlički hidrometeorološki zavod, u petak nas ponovo čeka 20 stepeni.

Izvor: TV Prva

Građani Srbije, spremite se za šok VIDEO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ

Prema najnovijoj prognozi meteorologa Nedeljka Todorovića, ovakvih vremenskih oscilacija je bilo i biće ih tokom narednih godina.

Ako uzmemo u obzir dosadašnju srednju mesečnu temperaturu za Srbiju i Beograd, najtopliji februar je bio 1966. godine, a prosečna temperatura tada je bila 9,2 stepena. Dosadašnji deo februara, i ovo što čekamo do kraja, imaćemo novi rekord po srednjoj temperaturi. Posledica je to što je bilo malo mraza. Malo je bilo i snega ove godine i kada se sve sabere, a februar je ove godine bio topao, sa rekordnim srednjim temperaturnim vrednostima", kaže Todorović.

Dodaje i da se ljudski organizam navikava na velike razlike u temperaturi.

"Imate i dnevni raspon po 15–20 stepeni, posebno u prolećnim danima. U martu i aprilu postoji i ta veća amplituda u razlici, ali organizam se navikava i na to, nema potrebe da brinu građani. Gledajući na svet, Srbija je ušuškana i nema toliko ekstremnih vremenskih događaja. Mi smo ove zime imali blagu varijantu zime, decembar je bio ekstremno topao sa natprosečnom temperaturom. Mislim da ćemo da dostignemo i neki rekord po temperaturi za celu zimu", rekao je Todorović za Prva TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: