Građani Srbije, spremite se za šok VIDEO

Kako je najavio Republlički hidrometeorološki zavod, u petak nas ponovo čeka 20 stepeni.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

13:45

Građani Srbije, spremite se za šok VIDEO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ

Prema najnovijoj prognozi meteorologa Nedeljka Todorovića, ovakvih vremenskih oscilacija je bilo i biće ih tokom narednih godina.

Ako uzmemo u obzir dosadašnju srednju mesečnu temperaturu za Srbiju i Beograd, najtopliji februar je bio 1966. godine, a prosečna temperatura tada je bila 9,2 stepena. Dosadašnji deo februara, i ovo što čekamo do kraja, imaćemo novi rekord po srednjoj temperaturi. Posledica je to što je bilo malo mraza. Malo je bilo i snega ove godine i kada se sve sabere, a februar je ove godine bio topao, sa rekordnim srednjim temperaturnim vrednostima", kaže Todorović.

Dodaje i da se ljudski organizam navikava na velike razlike u temperaturi.

"Imate i dnevni raspon po 15–20 stepeni, posebno u prolećnim danima. U martu i aprilu postoji i ta veća amplituda u razlici, ali organizam se navikava i na to, nema potrebe da brinu građani. Gledajući na svet, Srbija je ušuškana i nema toliko ekstremnih vremenskih događaja. Mi smo ove zime imali blagu varijantu zime, decembar je bio ekstremno topao sa natprosečnom temperaturom. Mislim da ćemo da dostignemo i neki rekord po temperaturi za celu zimu", rekao je Todorović za Prva TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

18 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: