Vučić o rezoluciji EP: Važno je da se "kesa laži" prospe po Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić govorio je o rezoluciji koju je doneo Evropski parlament povodom izbora sprovedenih u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

22:18

Vučić o rezoluciji EP: Važno je da se
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kad je u pitanju Rezolucija Evropskog parlamenta, Vučić kaže da se na njenom početku navodi da je on "zloupotrebio poziciju" time što je raspisao izbore, a podseća da su izbori raspisani na izričit zahtev opozicionih stranaka.

"Reč je o notornoj laži Evropskog parlamenta", rekao je on.

Podseća da je drugi stav te Rezolucije da je "srpska policija na brutalan način prekoračila svoja ovlašćenja", a ističe da to nijedan čovek u Srbiji ne misli.

"Policajci su te večeri dva i po sata trpeli teror batinaša koji su ih gađali šipkama, motkama, kamenicama", izjavio je Vučić i objašnjava da je to 50 puta blaže od bilo koje zemlje koje daju poslanike u Evropski parlament, ali da je zbog geopolitičkih interesa bilo važno da se "kesa laži" prospe po Srbiji.

Kaže da je u Srbiji dovoljno organa da sprovode istrage kada su one potrebne.

"U Srbiji postoji dovoljno organa koji su zaduženi za sprovođenje kakvih god hoćete istraga. Imali smo samo političko mešetarenje i pokušaj da se izbegne odgovornost za po ko na koji po redu poraz i ništa više", naglasio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi spremni za kraj; Napašće najsilnije?

Rat u Ukrajini – 788. dan. Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana gađala ciljeve u ruskim oblastima Belgorod i Smolensk pri čemu su poginule dve osobe, povređeno je nekoliko ljudi i uništeno je skladište goriva.

21:47

21.4.2024.

34 min

Podeli: