Ponedeljak, 19.02.2024.

12:15

"Putin je ubio Alekseja"

Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, političara Alekseja Navaljnog.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/MARC MUELLER / MSC /HANDOUT

Ona dodaje da će nastaviti posao svog supruga i da želi izgraditi slobodnu Rusiju.

"Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju", rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na Jutjubu, prenosi Rojters. Ona je navela da će raditi u korist građana Rusije kako bi se izborili sa Kremljom i stvorili "novu Rusiju".

"Ubivši Alekseja, Putin je ubio pola mene – pola srca i pola duše. Ali još uvek imam drugu polovinu, koja mi govori da nemam pravo da odustanem", rekla je Navaljna.
Dodala je da će uskoro obavestiti javnost o tome zbog čega je "Putin ubio Alekseja pre tri dana".

"Ko je tačno i kako počinio ovaj zločin svakako ćemo saznati. Objavićemo njihova imena i pokazaćemo njihova lica", poručila je Navaljna.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog, kako se navodi u presudi, osnivanja i finansiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: