Ponedeljak, 19.02.2024.

12:15

"Putin je ubio Alekseja"

Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je danas ruskog predsednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, političara Alekseja Navaljnog.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/MARC MUELLER / MSC /HANDOUT

Ona dodaje da će nastaviti posao svog supruga i da želi izgraditi slobodnu Rusiju.

"Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju", rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na Jutjubu, prenosi Rojters. Ona je navela da će raditi u korist građana Rusije kako bi se izborili sa Kremljom i stvorili "novu Rusiju".

"Ubivši Alekseja, Putin je ubio pola mene – pola srca i pola duše. Ali još uvek imam drugu polovinu, koja mi govori da nemam pravo da odustanem", rekla je Navaljna.
Dodala je da će uskoro obavestiti javnost o tome zbog čega je "Putin ubio Alekseja pre tri dana".

"Ko je tačno i kako počinio ovaj zločin svakako ćemo saznati. Objavićemo njihova imena i pokazaćemo njihova lica", poručila je Navaljna.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog, kako se navodi u presudi, osnivanja i finansiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: