Subota, 17.02.2024.

11:51

"Aleksej Navaljni je ubijen"

Portparol Alekseja Navaljnog potvrdio je njegovu smrt.

Izvor: BBC

Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Kako prenosi BBC, Aleksej Navaljni je umro 16. februara u 14.17 po lokalnom vremenu, prema dokumentu koji je uručen majci Navaljnog Ljudmili.

Portparolka Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš, potvrdila je da je ruski opozicionar umro u kaznenoj koloniji u polarnom delu Urala.

"Aleksej Navaljni je ubijen. Preminuo je 16. februara u 14:17 po lokalnom vremenu, kao što se navodi u zvaničnom obaveštenju koje je dato Aleksejevoj majci", navela je Jarmiš na platformi X (Tviter).

Ona je dodala da je zaposleni u koloniji rekao da se telo Navaljnog nalazi u gradu Salehard, administrativnom središtu Jamalo-Neneckog autonomnog okruga.

"Telo su pokupili istražitelji. Sada sprovode 'istragu'. Zahtevamo da se Aleksejevo telo odmah preda njegovoj porodici", dodala je Jarmiš.

Aleksejeva majka, Ljudmila Navaljnaja, posetila je zatvor gde je njen sin služio 30-godišnju kaznu zatvora, 1.900 kilometara severostočno od Moskve.

Pročitajte i:

Poznati detalji smrti Navaljnog

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: