Zapadni Balkan i Ukrajina – sve ih želimo u "evropskoj porodici"

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da Evropska unija želi da Zapadni Balkan i Ukrajina "uđu u evropsku porodicu.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.02.2024.

12:31

Zapadni Balkan i Ukrajina – sve ih želimo u
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Ona je dodala da te zemlje tu i pripadaju.

"Evropa je izgrađena na demokratskim vrednostima i predstavlja mirovni projekat koji je jedinstven u svetu. I to je ono na šta ciljaju Putin i druge autokrate. I ovde ljudi shvataju da će to uticati na njihove živote", rekla je Fon der Lajen na panelu na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Prema njenim rečima, proces pridruživanja Evropskoj uniji koji trenutno postoji, izuzetno je važan korak i više "ne može biti sivih zona" u Evropi.

"Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama. Ili ste sa autokratama ili poštujete naše vrednosti. A mi želimo, Evropska unija želi Ukrajinu i Zapadni Balkan u našoj evropskoj porodici, jer oni pripadaju našoj evropskoj porodici", istakala je Fon der Lajen.

Ona je, takođe, poručila da je Evropska unija jaka i odlučna da brani demokratiju i mir.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: