Petak, 16.02.2024.

13:08

Navaljni pre smrti: "Jednog dana ga neće biti"

Najpoznatiji ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni rekao je da će Rusija predsednika Vladimira Putina propasti zajedno sa postsovjetskom elitom.

Izvor: index.hr

Navaljni pre smrti:
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Tu elitu Aleksej Navaljni je opisao kao korumpiranu, željnu moći i dvoličnu.

Navaljni (47), bivši advokat koji je pre više od decenije provalio u politiku kritikujući Putinovu elitu i raširenu korupciju, nalazi se u zatvoru oko 60 kilometara severno od Arktičkog kruga.

"Poligamisti su u našoj zemlji postali konzervativci. Članovi Komunističke partije Sovjetskog saveza su sada pravoslavci. Vlasnici 'zlatnih pasoša' i ofšor naloga su sada agresivne patriote", objavio je Navaljni na društvenim mrežama uz pomoć svojih pristalica. "Laži, laži i laži", rekao je. "Urušiće se i raspasti. Putinova država nije održiva. Jednog dana ćemo pogledati njegovo mesto i njega neće biti".

Ruske vlasti odbacuju njegove kritike kao besmislice i tvrde da su on i njegove pristalice ekstremisti povezani sa Cijom koji žele da seju razdor u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: