Petak, 16.02.2024.

12:50

Hitno se oglasila Rusija o smrti Navaljnog: Putin zna

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe.

Izvor: Novosti

Hitno se oglasila Rusija o smrti Navaljnog: Putin zna
EPA-EFE/ARTYOM GEODAKYAN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Komentarišući razvoj događaja, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je na medicinarima da otkriju razloge smrti Navaljnog, preneo je Sputnjik internešenal.

Ruski predsednik Vladimir Putin obavešten je o smrti Navaljnog, izvestila je državna novinska agencija Tas.

Podsetimo, Aleksej Navaljni se posle šetnje osećao loše u zatvoru i izgubio je svest. On je podvrgnut svim neophodnim merama reanimacije, koje nisu dale pozitivne rezultate, saopštila je Federalna služba.

"16. februara ove godine, u koloniji broj 3, osuđeni Navaljni A. A. osećao se loše nakon šetnje, skoro odmah izgubivši svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa Hitne pomoći“, navodi se u saopštenju.

"Urađene su sve neophodne reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Lekari Hitne pomoći konstatovali su smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: