Borelj: Sporo, ali se krećete...

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da u vezi dijaloga Beograda i Prištine stiižu dobre vesti, da ima pomaka.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.12.2023.

16:40

Borelj: Sporo, ali se krećete...
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

"I jedna i druga strana se sporo kreću, ali se kreću", rekao je Borelj novinarima uoči početka samita EU - Zapadni Balkan.

Prema njegovim rečima EU mora da nastavi da gura da obe strane nastave tim putem jer jedino tako mogu da imaju jasnu evropsku perspektivu.

"U dijalog Srbija-Kosovo smo uložili mnogo vremena i energije. Prošao je kroz uspone i padove, dosta kriza .Takođe tu su i rešenja kao što su tablice, lične karte, energetika, što je poslednji dobar dogovor", rekao je on.

Na pitanje Tanjuga da li se uskoro planira sastanak na najvišem nivou, on je rekao da se dijalog nastavlja i da je to proces koji se nastavlja.

"Specijalni izaslanik (EU za dijalog Miroslav Lajčak) putuje od jedne do druge strane. Kada dođe trenutak, imaćemo onoliko sastanaka na visokom nivou koliko je potrebno", rekao je Borelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: