"Opkoljen je"

Izraelska vojska (IDF) je opkolila dom lidera Hamasa Jahje Sinvara u Kan Junisu, gradu na jugu Pojasa Gaze, javila je saudijska televizija "Al Arabija".

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.12.2023.

13:07

EPA-EFE/ABIR SULTAN

Kako se navodi, nema naznaka da se on nalazi u opkoljenom objektu.

Kako je navedeno, lider Hamasa poseduje više kuća u kojima se krije, a kuća u Kan Junisu opkoljena je od juče, preneo je "Tajms of Izrael".

Izraelske vlasti su ranije saopštile da je Sinvar "mrtav čovek koji hoda". Tokom sastanka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio čule su se ogorčene kritike izraelske vlade.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra, zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao jeda je sastanak ''vređao njegovu inteligenciju'', zbog čega je demonstrativno napustio taj skup.

On je izjavio da je upravo lider Hamasa Jahja Sinvar zaslužan za povratak talaca, a ne vlada Izraela.

''Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neorganizovan. Kažu – uradili smo to i to, međutim lider Hamasa Jahja Sinvar je taj koji je vratio naše ljude, a ne oni'', rekao je Miran i istakao da je vlada napravila ''farsu'' oko pitanja talaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: