Utorak, 05.12.2023.

20:55

Amerika gubi strpljenje: Izrael ne čini dovoljno da pomoć stigne u Pojas Gaze

Izrael ne čini dovoljno kako bi omogućio da više goriva i drugih vidova pomoći stigne do Pojasa Gaze, i trebalo bi da pojača napore u tom pravcu.

Izvor: Tanjug

Amerika gubi strpljenje: Izrael ne čini dovoljno da pomoć stigne u Pojas Gaze
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Ovo je danas izjavio portparol Stejt departmenta Metju Miler i dodao da Vašington sarađuje sa Izraelom na tome da se dozvoli da više kamiona sa pomoći stigne u Gazu.

''Trenutno se ne radi dovoljno. Nivo pomoći koji stiže nije dovoljan, treba da se poveća i to smo stavili jasno do znanja vladi Izraela. Nivo goriva koji dolazi nije dovoljan i mora da se poveća'', rekao je Miler, a prenosi Rojters.

Ranije danas koordinatorka UN za humanitarnu pomoć za palestinsku teritoriju Lin Hejstings je rekla da Gazu čeka još "pakleniji scenario" ako ne bude dozvoljeno da više pomoći uđe u enklavu.

Ona je poručila da je trenutna količina pomoći nedovoljna i da ne postoje uslovi potrebni za isporuku pomoći Gazi. UN su saopštile da su spremne da rade sa svim stranama na ''proširenju broja sigurnih skloništa pod upravom UN i na pružanju pomoći tamo gde je ona potrebna''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: