Jermak Amerikancima: Od vaše odluke zavisi da li ćemo izgubiti rat

Odlaganje američke pomoći Ukrajini, o čemu se raspravlja u Kongresu SAD, stvorilo bi ''veliki rizik'' da Ukrajina izgubi u ratu sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.12.2023.

19:27

Jermak Amerikancima: Od vaše odluke zavisi da li ćemo izgubiti rat
Foto: Profimedia

Ovo je danas izjavio šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.

''Ako pomoć o kojoj se sada raspravlja u Kongresu bude odložena, to bi predstavljalo veliki rizik da li možemo ostati u istoj poziciji. Naravno, to povećava mogućnost da ne oslobodimo teritorije i stvara veliki rizik da se izgubi rat'', rekao je Jermak.

On je kao konkretan problem izdvojio izglede da više ne bude budžetske podrške SAD za Ukrajinu, prenosi Rojters. ''Naravno, bez ove direktne budžetske podrške biće teško zadržati se na istim pozicijama, ili za ljude da zaista prežive u situaciji kada se rat nastavi.

Zato je od kritične važnosti da se izglasa podrška, i to što je pre moguće'', rekao je Jermak. Mnogi zvaničnici Bele kuće juče su poručili da SAD ostaju bez vremena i novca da pomognu Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena zatražila je od Kongresa u oktobru skoro 106 milijardi dolara za finansiranje bezbednosti Ukrajine, Izraela i SAD, ali republikanci, koji kontrolišu Predstavnički dom sa malom većinom, odbili su taj paket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: