Izraelske trupe u centru Kan Junisa: Najžešće borbe do sada VIDEO

Izraelske trupe su stigle do centra Kan Junisa, najvećeg grada u južnoj Gazi, nekoliko dana nakon što je Izrael proširio svoju kopnenu ofanzivu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.12.2023.

16:45

Izraelske trupe u centru Kan Junisa: Najžešće borbe do sada VIDEO
Foto: Profimedia

Izraelski zvaničnici smatraju da se veći deo rukovodstva Hamasa možda krije u Kan Junisu, uporištu Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

General-major Jaron Finkelman, šef Južne komande izraelske vojske, kaže da njegove trupe vode najteže borbe od početka kopnene invazije pre više od mesec dana.

"Mi smo u srcu Džabalije, u srcu Šejaje i od večeras, takođe u srcu Kan Junisa. Ovo je najintenzivniji dan bitke od početka kopnenog manevra, u smislu poginulih terorista, broja sukoba i upotrebe vatre sa zemlje i iz vazduha", naveo je on u izjavi koju su prenele Izraelske odbrambene snage (IDF).

Finkelman je rekao da je u planu nastavak napada na uporišta Hamasa. Izraelska vojska je saopštila da je izvršila upad u brojne Hamasove položaje u Džabaliji i Šedžaji, otkrivajući skrovišta oružja i "infrastrukturu terorista kako iznad zemlje, tako i ispod".

Deo oružja pronađen je u civilnim strukturama, navodi se u saopštenju IDF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: